Urinesteen verwijderen

voor en na schoonmaken

Ontstaan van urinesteen

Verschillende factoren kunnen bijdragen aan de vorming van urinesteen in het toilet:

Urinesteen in het toilet wordt veroorzaakt door de ophoping van mineralen en andere stoffen die aanwezig zijn in de urine. Wanneer urine in contact komt met de oppervlakken van het toilet, kunnen bepaalde stoffen in de urine achterblijven en geleidelijk aan kristalliseren, waardoor er een harde, ruwe aanslag ontstaat die bekend staat als urinesteen.

Verschillende factoren kunnen bijdragen aan de vorming van urinesteen in het toilet:

  1. Urineconcentratie: Wanneer urine geconcentreerd is, bijvoorbeeld door onvoldoende hydratatie, zijn er hogere concentraties van minerale zouten zoals calcium, fosfaat en magnesium aanwezig. Dit vergroot de kans op de vorming van urinesteen.

  2. Kalk in het water: In gebieden met hard water, dat rijk is aan calcium- en magnesiumcarbonaat, kan zich sneller urinesteen vormen in het toilet. De mineralen in het water kunnen zich binden aan de urinecomponenten en zo bijdragen aan de opbouw van urinesteen.

  3. Onvoldoende reiniging: Als het toilet niet regelmatig wordt schoongemaakt, kunnen zich urinevlekken en -resten ophopen. Dit biedt een ideale omgeving voor de vorming van urinesteen, aangezien de stoffen in de urine tijd hebben om te kristalliseren en zich aan de oppervlakken van het toilet te hechten.

Hoewel urinesteen in het toilet meestal geen directe bedreiging vormt voor de gezondheid, kan het er onaantrekkelijk uitzien en een bron van geur en bacteriën worden als het niet goed wordt verwijderd.

Om urinesteen in het toilet te verminderen of te voorkomen, zijn regelmatige reiniging en goede hygiëne essentieel. Het gebruik van  de CeeBee toiletreiniger die speciaal is ontworpen om kalkaanslag en urinesteen te verwijderen, zal helpen.

Winkelwagen